EliteHackers
SALUT 2022!! NE-AM MUTAT PE DISCORD ! Vrei să inviți un prieten? [T]eoria [H]aosului [C]ontrolat - https://discord.com/invite/U4HBCHzm7r Acesta aste link-ul oficial al acestui server.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EliteHackers | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ELITEHACKERS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bruneta99
Femeie
25 ani
Satu Mare
cauta Barbat
25 - 50 ani
EliteHackers / News / Ps vs Xbox Moderat de Ad_Infinitum, AntiKiler, Puscas_marin, codebreacker13, r3v
Autor
Mesaj Pagini: 1
Weaver
EliteHackers Diamond

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 116
Ps vs Xbox
==============================================================
PLAYSTATION 3 VERSUS XBOX 360
PS3 si XBOX 360 reediteaza in magazinele romanesti batalia de la Pearl Harbour. Sau Midway, daca preferati.

Sa zicem ca ajungi pe o insula din Pacific, populata de un trib de indieni care n-au auzit niciodata de automobile. Din fericire pentru ei, tocmai ai esuat acolo cu un cargou incarcat cu masini. Le dai jos ca sa le arati indigenilor si tocmai atunci realizezi doua probleme grave: tu ai in stoc doar limuzine, iar pe insula nu sunt nici un fel de sosele. Si, daca vine vorba, nici benzinarii. Ce inteleg salbaticii? Ca masinile sunt niste obiecte mari si grele de metal, cu piele inantru, in care te poti odihni foarte bine.

Cam asta e si situatia cu consolele de ultima generatie, XBOX 360 si PlayStation3. Ambele sunt culmea experientei cinematografice: jocuri in care lumea arata ca in filme sau chiar ca in viata reala. Pe avioane se pot vedea suruburile, iar in ciocnirile dintre masini sar mii de scantei si bucati de metal. Ambele sunt disponibile in Romania, la cativa retaileri. Nici unul nu m-a platit, ca sa stiti de la inceput.

Prima observatie: ambele merita banii. Ca sa te poti juca la un asemenea nivel de realism vizual (rezolutie maxima de 1080 p, pentru cunoscatori), iti trebuie un PC de cel putin 2.000 de euro. Or, nici una dintre ele nu e mai scumpa de 600.

Insa nici la XBOX, nici la PS3, pe cutie nu scrie esentialul: investitia de-abia acum incepe. Daca vreti sa vedeti ce pot, va trebuie un televizor sau proiector HD (High Definition). Dupa care va trebuie expertiza de arheolog sa descoperiti, in raftul cu sute de jocuri de PC, cele cinci-sase titluri cu care consolele au pornit la drum pe piata romaneasca (din cateva zeci la PS3, respective, sute la XBOX disponibile in Europa).

XBOX 360: MERGE DIN PRIMA. Baietii de la Microsoft au auzit de prea multe ori vorba aia cu "PC-ul nu merge niciodata cand il scoti din cutie". Asa ca au pus pe versiunea premium hard-disc de 20 GB (versus 60 la PS3), si cablu pe componente. Fara nici o bataie de cap, consola se leaga la televizor in rezolutia de 1080 i. Intre jocuri, Blazing Angels si Burnout Revenge sunt cele mai frumoase ca interpretare grafica. Experienta nu e inca foto-realista, dar are dulceata unui film din anii ’30, tras putin neclar. Grafica cea mai puternica (la nivel de detaliu) o gasiti in jocuri precum Project Gotham Racing sau Virtual Tennis. Unde chiar si oameni din tribune sunt animati separat… Consola poate fi ingenuncheata si incetinita de detaliile grafice, la fel cum se intampla si cu PC-ul. Insa am intalnit fenomenul doar intr-un joc-doua (ambele simulatoare aeriene), asa ca nu stiu daca nu cumva are legatura cu motorul lor.

Dar cel mai remarcabil lucru la XBOX e serviciul Live, de fapt un server la care consola se logheaza si unde gasesti zeci de jocuri demo, ceva continut video (spoturi, filmulete) in inalta rezolutie si posibilitatea de a juca online. Configurarea a fost foarte simpla, insa a trebuit sa ma pretind englez: pentru Romania, serviciul nu e disponibil!

AFP PHOTO MEDIAFAX
GRAFICA. PlayStation 3 are o putere de procesare ceva mai mare

PS3: DE PUS IN VITRINA. Daca pe XBOX 360 l-am cumparat de la magazin, PS3 s-a cerut singur la testare. Adica a fost trimis la redactie exact in scopul asta de unul dintre retaileri. Cand desfaci consola din cutie, ai senzatia c-ai pus mana pe bijuteriile coroanei. La nivel de design, intre XBOX si PS3 e diferenta dintre masina de spalat si un sistem Bang&Olufsen. Din pacate, frumusetea e de suprafata: interfata grafica la PS3 e trista rau, chiar daca functionala. Iar cea mai mare problema e conectica: consola vine doar cu un cablu AV cu care in nici un caz nu poti obtine pe televizor imaginea pe care o lauda fabricantul pe cutie. Ca atare, pentru incepatorul (citeste figurantul) care si-o ia pentru ca e la moda si nu stie ce poate, imaginea nu va fi cu mult mai buna decat cea de la PS2. Diferenta o vor face baietii de la vanzari: ei ar trebui sa-ti spuna ce mai ai nevoie inainte sa te lase sa pleci acasa cu ea.

Cat priveste performanta, de la inceput trebuie spus ca exista o diferenta intre procesoare. XBOX foloseste o baterie de trei procesoare Power PC de la IBM, in vreme ce PS3 se lauda cu tehnologia Cell (sapte miezuri etc.), de generatie mai noua. Placa graphica e dedicata, ATI pe XBOX si Nvidia pe PS3. Pe net gasiti destule comparatii, insa consensul pare sa favorizeze PS3 in materie de putere – potentiala, atentie. Pana la urma insa conteaza si modul in care jocul profita de ce poate face masina. Gasesti jocuri slabe din punct de vedere grafic pentru ambele console. Si inca nu foarte multe care sa forteze pana la capat capabilitatile fiecareia.

Am testat PS3 la rezolutie PAL din nefericire, cu un singur joc: Ridge Racer. E o experienta mai bogata in detalii vizuale in comparatie cu predecesoarea PS2. Insa am vazut consola la lucru, la rezolutie maxima in alta parte, si pot spune ca unele detalii grafice par un pic mai bine rezolvate decat la XBOX 360.

SI, TOTUSI, PE CARE S-O IEI? Recomandarea mea: daca aveti un televizor mai vechi un pic (cu intrari pe componente si nu HDMI), XBOX e si mai ieftina, la fel de spectaculoasa grafic si mai buna decat PS3 in ce priveste jocurile disponibile gratis in retea. Daca vreti experienta maxima a calitatii video HDMI si un player Blu-Ray pe deasupra, mergeti pe PS3.

PS3
# Pro: grafica ceva mai bogata, sistemul e greu de incetinit chiar la multe obiecte in cadru la rezolutie maxima. Are player de inalta definitie Blu-Ray incorporat, deci peste cinci milioane de ani cand vor aparea in magazine si filmele o sa fim foarte fericiti.
# Contra: doar conectoare compozit in cutie – deci nici un fel de experienta HD daca nu mai faci un drum la magazin. E mai scumpa.
   
XBOX 360
# Pro: Serviciul de internet XBOX 360 Live iti permite sa descarci din retea zeci de jocuri demo si chiar filmulete. Interfata grafica pare facuta de Apple, nu de Microsoft. Foarte buna, usor de utilizat si vesela.
# Contra: pe rezolutie inalta si miscari rapide, unele jocuri au momente de incetinire. Playerul de filme de inalta rezolutie HD DVD se cumpara separat. De la Paris, ca in Bucuresti nu se gaseste.
============================================================
sursa: Jurnalul.ro


_______________________________________

Vizitatzi forum-ul Alpha-thema si invatzati sa va facetzi propiile jocuri.
2.Viatza-i un joc de kkt...dar macar are grafica buna

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la