EliteHackers
SALUT 2022!! NE-AM MUTAT PE DISCORD ! Vrei să inviți un prieten? [T]eoria [H]aosului [C]ontrolat - https://discord.com/invite/U4HBCHzm7r Acesta aste link-ul oficial al acestui server.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EliteHackers | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ELITEHACKERS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweet_barbie
Femeie
24 ani
Mehedinti
cauta Barbat
24 - 46 ani
EliteHackers / News / Securitate - Atacurile phishing se mută de la o bancă la alta Moderat de Ad_Infinitum, AntiKiler, Puscas_marin, codebreacker13, r3v
Autor
Mesaj Pagini: 1
Weaver
EliteHackers Diamond

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 116
Securitate - Atacurile phishing se mută de la o bancă la alta
==============================================================

Băncile sunt luate la ţintă
După BRD şi Banca Comercială Carpatica, a venit rândul clienţilor de la Raiffeisen să primească mailuri-capcană, în cadrul unui atac de tip phishing. Potrivit analizelor efectuate de experţi în securitate informatică, cele trei atacuri par a fi organizate de aceiaşi autori.

"Recent, Raiffeisen Bank a derulat o procedură de verificare a conturilor Raiffeisen Online datorită numărului în creştere de fraudă în anumite ţări europene, precum şi în România. Protejarea securităţii contului dvs. şi a reţelei Raiffeisen Bank sunt principala noastră grijă. Ca o măsură preventivă trebuie să vă confirmaţi datele contului pentru o mai mare siguranţă.

Vă rugăm să accesaţi contul dvs. dând click pe linkul de mai jos: ... htm." Aşa arată mailul care încearcă să-i păcălească pe clienţii băncii şi să-i determine să dezvăluie informaţii personale importante. Raiffeisen Bank România a mai fost vizată de cyberinfractori şi în decembrie 2006. Este un atac "tipic" de phishing, în urma căruia clienţi ai băncilor din întreaga lume pierd anual milioane de euro.

"Avem mai multe motive să credem că este vorba de acelaşi autor sau grup de autori", ne-au declarat experţi BitDefender. Mailurile se aseamănă, domeniile au fost înregistrate prin Melbourne IT, LTD. D/B/A Internet Names Worldwide, găzduire Yahoo în timp ce datele de contact tehnic în cazul Raiffeisen sunt E-mail, iar în cazul BRD erau gigi-shaw E-mail, ne-au arătat reprezentanţi BitDefender.

PREVIZIUNI CONFIRMATE. La începutul anului, raportul de securitate Gecad arăta că în 2007 principalele ameninţări vor fi reprezentate de spam, spyware şi phishing. "O dată cu creşterea tranzacţiilor online, în România se va intensifica şi fenomenul de phishing local", se mai spunea în raportul menţionat. Utilizatorii trebuie să ştie că nici o bancă nu le cere clienţilor săi informaţii personale prin email. Mesajele, transmise aparent din partea băncii şi destinate utilizatorilor de poştă electronică, sunt realizate astfel încât să poată fi considerate informări oficiale şi legitime ale instituţiei de credit.
============================================================
sursa: Jurnalul.ro


_______________________________________

Vizitatzi forum-ul Alpha-thema si invatzati sa va facetzi propiile jocuri.
2.Viatza-i un joc de kkt...dar macar are grafica buna

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la