EliteHackers
SALUT 2022!! NE-AM MUTAT PE DISCORD ! Vrei să inviți un prieten? [T]eoria [H]aosului [C]ontrolat - https://discord.com/invite/U4HBCHzm7r Acesta aste link-ul oficial al acestui server.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EliteHackers | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ELITEHACKERS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
EliteHackers / News / Cercetătorii americani, la un pas de crearea omului invizibil Moderat de Ad_Infinitum, AntiKiler, Puscas_marin, codebreacker13, r3v
Autor
Mesaj Pagini: 1
AntiKiler
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 239

Cercetătorii americani susţin că sunt foarte aproape de crearea unor materiale care să îi facă pe oameni invizibili. Prima mostră a fost deja creată la scală nano, iar în viitor ar putea fi reprodusă la dimensiuni suficient de mari pentru a face oamenii să ''dispară''.

Savanţii de la Universitatea Berkeley, California au cret un material capabil să curbeze lumina în jurul unui obiect 3D, făcându-l astfel să ''dispară'', informează bbc.co.uk.

Acest material nu există în stare naturală, ci a fost creat la o scală nano, el măsurând a miliard-a parte dintr-un metru. Cercetătorii susţin că principiile după care a fost creat acest material ar putea fi dezvoltate la o scală mai mare, pentru a crea o mantie invizibilă suficient de mare pentru a face un om să dispară.

Noul sistem funcţionează asemănător apei care pluteşte în jurul unei pietre, susţin cercetătorii. Pentru că lumina nu este absorbită sau reflectată de obiect, o persoană nu îl poate vedea decât din spatele luminii, obiectul respectiv devenind astfel invizibil.

Studiul ştiinţific este finanţat de Guvernul american, şi ar putea fi utilizat în viitor pentru operaţiunile militare, pentru a face un tanc să ''dispară'' din faţa inamicilor.

Rezultatele cercetării conduse de Xiang Zhang au fost deja publicate în revistele ştiinţifice Nature şi Science.

Sursa: Realitatea.net


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la